Venwoude Sangha

Venwoude Sangha


De Missie van de Venwoude Sangha is:
In de Venwoude Sangha committeren mensen zich aan transformatie van mens-zijn op het pad van Individualiteit in Verbondenheid


De Visie van de Venwoude Sangha is:
Ik ben de bron van heel-wording in de wereld

De Venwoude Sangha is de kern en de spirituele vlam van Venwoude. ‘Venwoude Sangha’ is de naam voor deze vlam die al bestaat sinds de oprichting van Venwoude in 1988 als Centrum voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De Sangha is een plek waar je opgenomen bent tussen gelijkgestemden op het pad van bewuste ontwikkeling. Het is een thuis waar je je gekend weet voorbij je vallen en opstaan, in voor- en tegenspoed. Een plek waar Individualiteit in Verbondenheid geleefd wordt, 'live' en virtueel. Waar onderzoek en oefening plaats vindt. Dit alles vanuit het besef dat ieder mens, voorbij alle dingen die daarmee in tegenspraak lijken, heel en compleet is en van daaruit een bron van heel-wording is, voor zichzelf, de ander en de wereld.
lees meer

DagOpening

Iedere dag van de week is er om 8.20 uur in de Piramide op Venwoude de dagOpening, een gezamenlijke start van de dag.
lees meer

Sangha avonden

De Sangha van Venwoude komt regelmatig bijeen. De Sangha bestaat uit leden die zich in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling nauw aan elkaar verbonden hebben en staat altijd open voor nieuwe leden. Introducees en gasten zijn welkom.
lees meer

Zomerretraite

De Zomerretraite van 2018 heeft als thema ‘Ik ben de bron van heel-wording in de wereld.’ De retraite is voor iedereen die er naar verlangt zijn essentie te leren kennen en de gezamenlijkheid wil vieren, waarin de diepere betekenis van ieders leven zichtbaar mag worden.
lees meer

Individuele Retraite

Bezinning; tijd en aandacht voor jezelf, een mogelijkheid om weer thuis te komen bij jezelf. Het kan helpen om daarvoor letterlijk je dagelijkse omgeving voor een moment achter je te laten. Het woord retraite (se retire) betekent ook intrekken, terugtrekken!
lees meer

Venwoude Residentieel

Wil je je verder ontwikkelen en leren leven vanuit wie je in essentie bent? Wil je ontspannen en open kunnen zijn tussen mensen, in betrokkenheid op elkaar? Dan is het ‘Leef!programma op Venwoude’ wellicht iets voor jou.
lees meer

Venwoude in Actie

Venwoude in Actie biedt je de veilige en unieke gelegenheid anders met werk en je "collega's" om te gaan. Je maakt nader kennis te met het leven en de achtergronden van 24 jaar Venwoude. Met jouw aanwezigheid ondersteun je Venwoude bij de dagelijkse organisatie tijdens alle activiteiten op Venwoude: een welkome en dankbare taak!
lees meer

© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top