Venwoude Sangha - Sangha avonden

Sangha avonden

Het pad van Individualiteit in Verbondenheid biedt vele mogelijkheden van zelfonderzoek en oefening. In de Sangha ontmoet je jezelf en de ander in dit onderzoek. Omdat het pad plaatsvindt in een integrale context, omvat het daarmee alle aspecten van je leven.

Sangha-avonden

Sangha-bijeenkomsten

De Sangha van Venwoude komt regelmatig bijeen. De Sangha bestaat uit leden die zich in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling nauw aan elkaar verbonden hebben en staat altijd open voor nieuwe leden. Introducees en gasten zijn welkom; via een berichtje naar sangha@venwoude.nl kom je in contact met een van de facilitators.

Inhoud Sangha-avond

De inhoud van de avond wordt afgestemd op een thema dat actueel is of aan de orde is in de ontwikkeling van de Sangha. Het pad van Individualiteit in Verbondenheid biedt vele mogelijkheden van zelfonderzoek en oefening. Het pad vindt plaats in een integrale context en omvat daarmee alle aspecten van je leven. Het omvat het ontdekken van wie je in wezen bent, ook wel het ware en unieke zelf genoemd. Daarvoor is een training van de geest onontbeerlijk. Daarnaast omvat het persoonlijk werk op gebieden als relaties, waarden, ethiek, denken en fysieke gezondheid. Daarvoor zijn vele vormen van werken beschikbaar.

De opbouw van de avonden

Een avond begint met een weerzien van de Sangha-leden in de Piramide van Venwoude. Een waardevolle start onder het genot van een kopje thee/koffie. Vervolgens wordt iedereen uitgenodigd om naar de zaal te gaan en plaats te nemen op een stoel of meditatie-kussentje. We starten met samenkomen in stilzitten. Vervolgens wordt de avond ingeleid door een van de facilitators. Wellicht is er een ‘teaching’ over een specifiek onderwerp. In de vorm van zelfonderzoek en/of oefening wordt het thema van de avond vervolgens uitgediept. Daarna volgt er een moment van gezamenlijke uitwisseling en reflectie. De avond wordt afgesloten met een meditatief moment. Aansluitend is de Piramide open, waar de leden met elkaar napraten onder het genot van een drankje.

Voor wie?

Sangha-avonden zijn er voor:

Wanneer

Zondagavonden; vanaf september iedere 2e en 4e zondag van de maand:
 • 19.00 Ontvangst in de Piramide
 • 19.30 Start
 • 21.10 Afsluiting
 • 21.10 Mogelijkheid om in de Piramide nog samen te zijn.

Kosten

Leden betalen een jaarlijkse contributie die ieder jaar opnieuw wordt vastgesteld. Introducee van een Sangha-lid betaalt € 15,- Nieuw geïnteresseerde betaalt € 15,- Lidmaatschap Sangha: € 375,- per jaar Dit includeert:
 • Deelname aan de avonden van de Sangha
 • Deelname aan de avonden van de Sangha met bevriende leraren
 • 15% Korting op de retraites van de Sangha
 • Individuele gesprekken met de facilitators binnen de bijeenkomsten van de Sangha
 • Deelname aan virtuele ontmoetingen (online volgen van bijeenkomsten, lab-groep etc.)


Facilitators

Marijke Heetveld
Mauk Pieper
Pauline Botden  


Bijeenkomsten met bevriende leraren

Voeding voor de Sangha

Tot de traditie van integrale ontwikkeling van de Sangha behoort dat zij zich laat voeden door een aantal bevriende leraren uit verschillende tradities: JunPo Roshi, Miranda Macpherson, Teja Bell, Doshin Roshi, Isaac Shapiro en Pema.

Open Sangha-avonden

De bevriende leraren komen meestal voorafgaande of vlak na retraites, die ze op Venwoude geven, de Sangha bezoeken. Het is mogelijk om je apart aan te melden voor één van deze avonden. Je wordt dan ontvangen in de Venwoude Sangha. Dit is tevens een mogelijkheid om je licht op te steken of de Sangha ook voor jou een plek is om je thuis te voelen en je persoonlijke en spirituele ontwikkeling ter hand te nemen.

Tijden:

 • 19.00 Ontvangst in de Piramide
 • 19.30 Start
 • 21.10 Afsluiting
 • 21.10 Mogelijkheid om in de Piramide nog samen te zijn.

Kosten

 • Introducee van een Sangha-lid betaalt € 15,-
 • Nieuw geïnteresseerde betaalt € 15,-

Deelnemen

Als je op één van deze avonden wilt komen mail je naar de facilitators via sangha@venwoude.nl© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top