Ontketening

Een verlies waar je maar niet overheen komt, een heftige gebeurtenis die je blijft achtervolgen, een ingrijpende verandering in je leven die maar niet wil wennen? Of de onderkenning dat je ondanks trainingen en therapie toch tegen een muur in jezelf blijft aanlopen? Dan is het wellicht tijd voor traumawerk.

van trauma naar doorbraak, een intensief meerdaags helingstraject

Midden in je grootste ellende, midden in je diepste duisternis blijkt vaak plotseling een wonderlijk licht te schijnen. Dat is niet alleen de ervaring van sommige mensen die zelf een trauma hebben meegemaakt, maar ook van veel traumatherapeuten.

Ieder mens heeft van nature een grote afweer tegen pijn, maar als je een traumatische gebeurtenis of situatie doormaakt, kun je soms ervaren dat er zo´n deuk in die afweer wordt geslagen dat je onverwachts toegang hebt tot een bron van grote helderheid, helende liefde, inspiratie en kracht. Maar zo ervaar je dat in eerste instantie vaak helemaal niet.

Je hebt wel even ´licht´ gezien, maar je ego, dat toch al in paniek is door de schok van de gebeurtenis, zorgt er wel voor dat die kier in je afweersysteem weer snel gedicht wordt, en wist ook de herinnering eraan zo snel mogelijk uit. Je leven gaat door, met diep in jezelf weggestopt de onverwerkte pijn, maar ook dat opgesloten licht.

In de Ontketening laat je in een veilige bedding die afweer laagje voor laagje smelten, totdat je ten slotte in vol bewustzijn weer oog in oog staat met je diepe pijn, maar ook met dat helende licht. Vanaf dat moment komt je heling in een ander daglicht te staan. Je weet dat je een bron bij je hebt waardoor je het aan kunt.

Daarna doe je oefeningen om de bereikte heling voor jezelf te claimen en je positie tegenover eventuele daders duidelijk te krijgen en rond te maken.

De laatste dag van de training richt zich op integratie en reikt een nieuw, integraal kader aan waarin al je ervaringen duurzaam op hun plek kunnen vallen. Na twee weken volgt nog een terugkomdag voor verdere integratie binnen je dagelijks leven. De training heeft veel in je losgemaakt en het blijkt zeer zinvol te zijn om daarover met anderen in dezelfde situatie te kunnen uitwisselen.

Wat levert het je op?

meer energie en levenslust
diepe ontspanning en bevrijding
inzicht in de inhoud en werkwijze van de Ontketening
een doorbraak in je persoonlijke ontwikkeling en niveau van bewustzijn

Voor wie?

voor mensen met voldoende ervaring met lichaamswerk en katharsis, ter beoordeling van de trainer na een intakegesprek
voor mensen die ondanks trainingen en therapie nog altijd last hebben van lastige gebeurtenissen uit hun leven
voor mensen die voelen dat ze aan een doorbraak in hun persoonlijke groei en daarvoor dier hun schaduw in willen duiken om hem te integreren en er nieuwe energie uit te halen


Wat gaan we doen?

We werken met lichaamswerk, meditatie veel ademwerk, en traumawerk, onder meer zoals onderwezen in het Bodynamic Institute.

Mauk Pieper
Doordat ik de verscheurdheid en scheefgroei in mezelf diep heb kunnen doorgronden, met hulp van uitstekende therapeuten en leraren, heb ik het vermogen ontwikkeld om haarfijn te zien wat een ander nodig heeft voor zijn of haar unieke, integrale ontplooiing.

Ik heb geleerd om een moderne alchemist te zijn, die van soms loodzware persoonlijke problematiek puur goud te maken. Dat doe ik via de trainingen en de opleiding Integraal Leiderschap die ik heb ontwikkeld en geef, en via mijn coachingpraktijk. Ik herken nu ook de scheefgroei in collectieve overtuigingen en gedragspatronen die we van generatie op generatie aan elkaar doorgeven.

Onze collectieve problemen dwingen ons in deze tijd om ook die te doorzien, te helen en te transformeren.

Het is mijn passie om bij te dragen aan een geïnspireerde, integrale visie op de menselijke potentie, vanuit wat ik in mijn eerste boek ‘realistische hoop’ noem. Lees meer >

Mauk Pieper over de Ontketening

"Traumawerk heeft een speciale plek in mijn hart. Niet alleen in de Ontketening maar ook in de overige intensievere trainingen binnen de Venwoude Levensschool zit altijd wel een vorm van traumawerk verweven. Omdat traumawerk altijd weer zo´n enorme bijdrage blijkt te zijn voor iemands bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei. Het is altijd weer diep ontroerend om te zien hoe mensen hun grootste ellende weten om te zetten in een diepe drijfveer om zichzelf en hun leven tot bloei te brengen."


Praktisch  
voor wie iedereen met lichaamswerk ervaring  
waar Venwoude  
prijs en data agenda  
  aanmelden voor intakegesprek  


© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top